Президент України Володимир Зеленський 7 жовтня прибув з візитом до Великобританії і переговорив з прем'єр-міністром Королівства Борисом Джонсоном. У деякому роді, цей день став історичним для нашої країни, адже Зеленський і Джонсон підписали україно-британську угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю і стратегічне партнерство та інші документи.

Найцікавішим положенням в документі виявився той факт, що Великобританія виділить 1,4 мільярда євро на зміцнення військово-морського флоту України. Про це розповів сам Президент у відеокоментарі.

"Друге питання-це підписання Меморандуму про розвиток військово-морського флоту. Важливий стратегічний документ, будемо на військово-морській базі, підпишемо цей меморандум на суму 1,25 млрд фунтів стерлінгів (майже €1,4 млрд.). Ми всі вірили в те, що знову з'явиться військово-морський флот в Україні і, нарешті, це перший такий потужний крок", — зазначив Зеленський.

У перекладі на українську валюту, це-майже 45 мільярдів гривень.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Зеленський поки не повідомляє, що пообіцяв Великобританії натомість.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Володимира і Олену Зеленських тепло зустріли Принц Вільям і Кейт Міддлтон.

Нагадаємо, раніше Зеленська в жалобі довела харків'ян до сліз: "Нехай земля буде для них небом"

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Харкові прощаються із загиблими в катастрофі Ан-26 курсантами-сумує вся Україна

Також «Знай.иа " писав, що Батько загиблого під Чугуєвом курсанта прокоментував стан української авіації: "труни з крилами"