Українка отримала ″нагороду для геніїв″ в США - винайшла новий засіб контрацепції

Українська вчена отримала у США престижну нагороду MacArthur Award. Науковиця з України Поліна Лішко, яка працює в університеті Берклі в Каліфорнії, отримала цьогорічну стипендію від фундації Джона та Кетрін МакАртурів - MacArthur, яку ще називають "стипендією для генїв". Про це повідомляє "Голос Америки".

Науковці, фото: Getty Images
Науковці, фото: Getty Images

Ветерани АТО заступилися за побратима перед маршрутником: "Гірко якось стало"

Франківчанин, інвалід війни, Марко Василь Мирославович опублікував у себе на сторінці в соціальній мережі Facebook неприємну ситуацію. Вона сталася з ним 8 жовтня. Водій 22-го автобуса просто відмовився безкоштовно везти людину з інвалідністю, яку він отримав в результаті війни.

Ветерани АТО, скріншот: YouTube
Ветерани АТО, скріншот: YouTube

Трагедія нічому не навчила? У Бейруті знову прогримів потужний вибух, нові жертви і постраждалі

У Бейруті знову прогримів потужний вибух, який спричинив сильну пожежу та призвів до жертв. За даними місцевих ЗМІ, щонайменше 4 осіб загинули, ще 9 – отримали поранення.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Неправильне зберігання небезпечних речовин знову призвело до трагедії в столиці Лівану. У Бейруті знову прогримів потужний вибух, який спричинив сильну пожежу та призвів до жертв.

Вибух у Бейруті, скріншот: YouTube
Вибух у Бейруті, скріншот: YouTube

Заворотнюк втомилася мовчати і зізналася про важкі муки, так само як і у Фріске: "Лили отруту..."

Вже не перший місяць російські журналісти пишуть, що у зірки ситкому "Моя прекрасна няня" Анастасії Заворотнюк діагностували рак мозку, з яким вона веде боротьбу. Близьке оточення акторки зберігає мовчання і нічого не говорить стосовно цього. Віддані шанувальники досі не можуть знайти точну інформацію про неї, а також жодного фото ані з дому, ані з лікарень.

Анастасія Заворотнюк, фото: журнал " Патріарші"
Анастасія Заворотнюк, фото: журнал " Патріарші"

Увага! ПриватБанк відключає всі сервіси, названо дату і час

ПриватБанк попередив про тимчасове зупинення роботи мобільного додатку, банкоматів та терміналів.

У ніч на 11 жовтня з 00:30 до 7:30 ПриватБанк відключить роботу всіх сервісів. Про можливі проблеми для клієнтів повідомили в прес-службі банку.