Українцям обіцяли підвищення мінімальної зарплати до кінця 2021 року. Дехто вже з нетерпінням чекає на ті заповітні гривники, а от народний депутат від "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев пропонує відкласти підвищення мінімальної зарплати до кінця 2021 року. Таким чином вдасться уникнути тінізації економіки.

Читайте Знай в Google News!

Про це Гетманцев розповів в інтерв’ю ТСН.ua .

Одномоментно підвищити розмір мінімальної зарплати неможливо без наслідків, пояснив глава комітету з питань фінансів.

"Ми переглядаємо ці стандарти поступово. До речі, про наше рішення про підвищення мінімалки до 5000 гривень, третина працівників була на межі абсолютної бідності. Тобто, вони заробляли менше, ніж їм необхідно було для фізичного виживання. Щомісяця Мінсоцполітики перераховує фактичний прожитковий мінімум. У липні було 5050 грн, а ми підняли до 5000 гривень. Інакше кажучи, ми не підняли мінімалку до такого рівня, але наблизилися. У наступному році повинні перейти цю мінімальну межу. Підвищення буде на 9,3%", – пояснив депутат.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Данило Гетманцев, фото - Facebook
Данило Гетманцев, фото - Facebook

Якщо одразу встановити мінімальну оплату праці на рівні 6,5 тисячі гривень, людей можуть почати переводити на 0,5 ставки, зазначив Гетманцев.

"Тому мені здається, що оптимальною сумою для підвищення зарплати є 6000 гривень, а не 6500. Тобто, я б зупинився на 6 тисячах гривень", – пояснив нардеп.

За словами нардепа, бюджет 2021 року передбачає підвищення мінімальної зарплати, однак потрібно ще вирішити декілька питань.

Підвищення зарплат в Україні, фото: кадр з відео
Підвищення зарплат в Україні, фото: кадр з відео

"Так. Але я б відклав це підвищення до 1 грудня 2021 року. Тоді, мені здається, що ми б нормально пройшли цей рік. Адже це менше буде впливати і на інфляцію, і на податковий тиск на бізнес", – сказав Гетманцев.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, фейкові штрафи за ПДР щосили розсилають довірливим українцям: як не потрапити "на вудку" шахраїв.

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні скажений Шумахер встановив рекорд з перевищення швидкості: деякі літаки при зльоті так не розганяються.

Знай.ua писав, у "Слузі народу" збираються легалізувати самогоноваріння.