Лікування коронавірусу в Україні повністю фінансується державою. І якщо в державній лікарні вимагають заплатити, в цьому випадку потрібно звернутися на гарячу лінію національної служби здоров'я України 16-77.

Про це розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю Радіо Свобода.

Читайте Знай в Google News!

За його словами, співробітники НСЗУ мають свої територіальні підрозділи, вони розглянуть всі випадки порушень і вирішать питання.

Коронавірус, фото: youtube
Коронавірус, фото: youtube

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Якщо хворий госпіталізований в стаціонар, в лікарні, в якій надається медична допомога хворим з коронавірусною хворобою, держава повністю покриває це лікування. Це так званий "ковідний пакет", на який Національна служба охорони здоров'я України укладає контракт з лікарнею і перераховує кошти", – пояснив Ляшко.

Також головний санітарний лікар порадив українцям готуватись до найгіршого. Однак кожна лікарня забезпечена всім необхідним. У разі нестачі коштів, лікарні звертаються до Національної служби здоров’я.

"Тотально не може не вистачати медичних засобів, адже для цього виділений ресурс. 15 мільярдів гривень виділено з "Ковідфонду" Національній службі здоров’я. 15 мільярдів гривень - МОЗ - 30 мільярдів для системи охорони здоров’я. Плюс перепрофілювання внутрішніх програм відбувається у всіх міністерствах, плюс залучення коштів Світового банку, Євросоюзу і коштів Глобального фонду", - додає Ляшко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, фейкові штрафи за ПДР щосили розсилають довірливим українцям: як не потрапити "на вудку" шахраїв.

Як повідомляв "Знай.uа", подолати бідність до 2030 вже не вдастся — пандемія остаточно зруйнувала всі надії.

Також портал "Знай.uа" писав, що в Україні скажений Шумахер встановив рекорд з перевищення швидкості: деякі літаки при зльоті так не розганяються.