Центральна виборча комісія повідомила, що результати першого туру в усіх містах мають бути встановлені до 6 листопада включно. У тих населених пунктах, де зафіксовано понад 75 тисяч виборців і жоден з кандидатів не зуміє набрати більше 50% голосів, буде призначений другий тур.

Читайте Знай в Google News!

Він повинен відбутися в неділю, в межах тритижневого терміну. Однак ЦВК допускає, що другий тур виборів мерів в окремих населених пунктах може відбутися не в листопаді, як у більшості, а в грудні.

У різних містах другий тур може пройти в різний час, при цьому, були виділені ймовірні дати, такі як 15, 22 і 29 листопада. Однак, у зв'язку з можливими судовими розглядами, другий тур може відбутися на початку грудня.

Вибори в Україні: скріншот: Youtube
Вибори в Україні: скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"На встановлення результатів виборів у територіальних виборчих комісій є 12 днів. Але хтось може встановити їх швидше. Тому дата другого туру не може бути однаковою. Тим більше, ніхто не сказав, що ці результати не будуть оскаржені. У такому разі вибори змістяться до прийняття рішення судом. Судовий розгляд-це, умовно кажучи, ще тиждень. Тобто другий тур може відбутися і на початку грудня", - заявив голова Центральної виборчої комісії Сергій Дубовик.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, результати виборів 2020: коли будуть, екзитполи, явка і все найважливіше.

Як повідомляв "Знай.ua", вибори в Україні: на Зеленського накинулася гола активістка, президент не оцінив.

Знай.ua писав, українці розповіли, чому не прийшли на місцеві вибори: причина не в пандемії.