Карантин змушує людей світу адаптуватися до нових реалій. Торкнулося це і України. Оскільки і школи, і вузи перейшли на дистанційне навчання, викладачам, в тому числі і дуже віковим. Серед них виявилася і найстарша викладачка факультету філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки в місті Луцьку, Луїза Оляндер. Про це повідомляє студентський портал "Нівроку” у Facebook. Викладачка поділилася з журналістами, як їй працюється під час карантину.

Луїза Оляндер-заслужена професорка СНУ імені Лесі Українки, доктор філологічних наук, завідувач кафедри слов'янської філології. Луїзі Оляндер скоро виповниться 88 років.
Понад півстоліття професорка навчає студентів в університеті, проте лише цього року вперше спробувала методи дистанційного навчання.

"Не можна все життя їсти одну картоплю",-іронічно говорить вона про онлайн-роботу зі студентами. Професор зазначає, що легко освоїла всі засоби зв'язку і поєднує різноманітні платформи для ефективного навчання.

"Лекції я читаю в вайбере або скайпі. Текстові завдання мені надсилають поштою. А індивідуальні поради даю переважно під час особистої телефонної розмови. Якщо виникають проблеми, допомагає лаборант», – розповідає викладачка.

Луїза Оляндер віддає перевагу живому спілкуванню, проте позитивно сприймає всі технічні можливості сьогодення.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Мені здається, що безпосереднє спілкування нічим не можна замінити, але його треба розумно поєднувати з дистанційними формами. Добре, що ми маємо Інтернет і можемо продовжувати навчання, проте мені не завжди вдається показати весь матеріал, принести деякі книги.

"Тому, якщо гострої потреби немає, не варто відкидати традиції. Реальні зустрічі краще поєднувати з усіма методами, які існують в онлайн-режимі», – вважає професор.

Вона бачить переваги дистанційного навчання і радить сповна використовувати цей досвід.

"Робота на відстані допомагає економити багато ресурсів і викладачів, і студентів. Вона вимагає нових методик, які ми ще не знаємо, але будемо шукати», – каже викладачка.

Також Луїза Оляндер розповідає, що давно займається самоосвітою через Інтернет. Вона часто слухає лекції філософів і мовознавців, бере участь у наукових обговореннях і робить дослідження з фахівцями з усього світу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, у глави МОЗ Максима Степанова взялися за шкільні їдальні: "Ніяких сосисок і газованої води".

Як повідомляв портал Знай.uа, українським школярам можуть заборонити користуватися в школах смартфонами та іншими гаджетами з доступом в інтернет.

Також портал Знай.uа писав, де навчаються діти міністра МОЗ Степанова та голови НБУ Шевченка.