Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗавдяки мікрохвильовкам, холодильникам і морозильним камерам сучасні люди все частіше розігрівають їжу повторно, стараючись так заощадити свій час. Однак медичні фахівці зазначають, що з деякими продуктами це може бути небезпечно — страва може отримати токсичні сполуки при повторній термічній обробці.
Читайте Знай в Google News!
Порадами про те, які продукти при розігріванні стають канцерогенними і токсичними, ділиться РБК-Україна на основі матеріалів from-ua.com.
Шпинат, буряк, селера
Ці продукти містять нітрати. При впливі мікроорганізмів і нагріванні вони стають нітритними сполуками, які шкідливі і канцерогенні. Найнебезпечнішим тут є шпинат, його радять вживати тільки свіжим.
Гриби
Цей продукт легко змінює свій склад і після нагрівання стає шкідливим. Експерти не рекомендують повторне нагрівання понад 70 градусів.
Картопля
Картопля при нагріванні втрачає всі свої корисні властивості та вітаміни. Її рекомендують вживати в охолодженому вигляді після приготування. Саме в холодній картоплі найбільше резистентного крохмалю, що працює як пробіотик.
М'ясо
Під час нагрівання м'ясо, як і гриби, змінює свій білковий склад. Саме тому можливим є виділення токсичних канцерогенних сполук.
Крім того, до продуктів високого ризику відносяться такі продукти, як м'ясо птиці, варена і копчена риба, сирі або злегка відварені молюски, молочні продукти і страви, приготовані з молока, сиру і яєць.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, раніше Взимку будемо голодувати, зате "слуги народу" в масочках: ціни на продукти в Україні злетіли до небес
Як повідомляє портал Знай.uа Споживчий кошик злетить у ціні: скільки коштуватимуть найнеобхідніші продукти на нашому столі