Завдяки мікрохвильовкам, холодильникам і морозильним камерам сучасні люди все частіше розігрівають їжу повторно, стараючись так заощадити свій час. Однак медичні фахівці зазначають, що з деякими продуктами це може бути небезпечно — страва може отримати токсичні сполуки при повторній термічній обробці.

Читайте Знай в Google News!

Порадами про те, які продукти при розігріванні стають канцерогенними і токсичними, ділиться РБК-Україна на основі матеріалів from-ua.com.

Мікрохвильовка, фото з відкритих джерел
Мікрохвильовка, фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще


Шпинат, буряк, селера

Ці продукти містять нітрати. При впливі мікроорганізмів і нагріванні вони стають нітритними сполуками, які шкідливі і канцерогенні. Найнебезпечнішим тут є шпинат, його радять вживати тільки свіжим.

Гриби

Гриби, фото: pixabay.com
Гриби, фото: pixabay.com

Цей продукт легко змінює свій склад і після нагрівання стає шкідливим. Експерти не рекомендують повторне нагрівання понад 70 градусів.

Картопля

Картопля при нагріванні втрачає всі свої корисні властивості та вітаміни. Її рекомендують вживати в охолодженому вигляді після приготування. Саме в холодній картоплі найбільше резистентного крохмалю, що працює як пробіотик.

М'ясо

Під час нагрівання м'ясо, як і гриби, змінює свій білковий склад. Саме тому можливим є виділення токсичних канцерогенних сполук.

Крім того, до продуктів високого ризику відносяться такі продукти, як м'ясо птиці, варена і копчена риба, сирі або злегка відварені молюски, молочні продукти і страви, приготовані з молока, сиру і яєць.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Взимку будемо голодувати, зате "слуги народу" в масочках: ціни на продукти в Україні злетіли до небес

Як повідомляє портал Знай.uа Споживчий кошик злетить у ціні: скільки коштуватимуть найнеобхідніші продукти на нашому столі