Мінсоцполітики розповіло, хто може отримати щомісячну компенсацію: у списку далеко не всі

На офіційній сторінці Міністерства соціальної політики України була опублікована інфографіка, яка допоможе людям розібратися в тому, хто має право оформити компенсацію фізичній особі, яка надає соціальні послуги по догляду на непрофесійній основі.

Інфографіка, фото: Facebook
Інфографіка, фото: Facebook

Щомісячна компенсація призначається особі, яка надає соціальні послуги по догляду без здійснення підприємницької діяльності на непрофесійній основі і без проходження навчання і дотримання державних стандартів соціальних послуг особам з числа членів сім'ї, які мають взаємні права та обов'язки, пов'язані спільним побутом і спільно проживають.

Комаровський пояснив причини помилкових ПЛР-тестів і КТ при ковіді

Популярний український педіатр Євген Комаровський пояснив, чому все ж не завжди проявляється COVID - 19 комп'ютерною томографією і ПЛР-тестом. Комаровський заявив, що слід залишатися вдома при незначному кашлі або нежиті, щоб не підвищувати ризики для інших і себе самого.

Євген Комаровський, скріншот: Youtube
Євген Комаровський, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

"ураження легень є далеко не у всіх пацієнтів з ковідом19. Так що КТ може нічого не показати просто тому, що легені не порушені вірусом", — написав Євген. Тому хворі коронавірусом продовжують не дотримуватися самоізоляцію і заражати оточуючих після отримання невірного негативного ПЛР-тесту.

Чоловік-пенсіонер судді КСУ купив елітну квартиру

Bihus.info опублікували розслідування щодо однієї з представниць суддівської колегії Конституційного Суду України. Суддя Ірина Завгородня, яка брала безпосередню участь у блокуванні роботи НАБУ, виявляється, живе в розкішному будинку в Києві. Правда, звідки у неї взялися гроші-невідомо.

Суддя Ірина Завгородня і квартира на "Новопечерські липки", фото: Bihus.info
Суддя Ірина Завгородня і квартира на "Новопечерські липки", фото: Bihus.info

Чоловік Ірини Завгородньої Сергій придбав квартиру в кварталі "Новопечерські липки". Загальна площа нерухомого майна становить 124 квадратних метри, в квартирі 3 кімнати. Орієнтовна вартість такого майна становить 13 мільйонів гривень. Звідки у чоловіка судді, який перебуває на пенсії, такі гроші, залишається тільки здогадуватися.

"Дія" готує для студентів те, чого вузи не дають

На офіційному Instagram-акаунті програми" Дія "(онлайн) з'явилася інформація про новий серіал про стартапи для студентів на " Дія.Цифрова освіта". Ці дані були підкріплені відеорядом з коментарями творців.

"хто може допомогти зробити стартап, як робити перші кроки для створення стартапу, знайти оптимальну бізнес-модель, як робити MVP, навчитися пітчити", — написано в підписі.

За інформацією з відео відомо, що серіал складатиметься з десяти серій і стане таким собі провідником у світ стартапів і підприємництва. У цьому короткому матеріалі виступив со-засновник і генеральний директор Petcube Ярослав Ажнюк.

Секстремістка Femen роздяглася на підтримку абортів перед здивованою дівчинкою і очманілою бабусею

Всі ми пам'ятаємо, як дівчина вибігла в момент, коли президент України Володимир Зеленський прийшов на дільницю для голосування, і роздяглася. Вранці, 26 жовтня, жіночий рух Femen вже проводив акцію солідарності біля будівлі Посольства Республіки Польща в Україні, а зараз подібне сталося вже в Одесі під польським посольством. Про це повідомляє Telegram-канал "Perepichka News".

Активістка Femen, фото: Telegram
Активістка Femen, фото: Telegram

В руках дівчина тримає вішалку, яка виступає символом незаконних абортів. Причиною цьому стало рішення польського Конституційного Суду, що підтримує заборону на аборти, а точніше посилення і так суворих правил.