Десятки тисяч людей з усім Польщі зважилися зібратися у Варшаві для того, щоб висловити своє невдоволення з приводу заборони урядом абортів. Зараз це наймасовіша акція протестів з цієї нагоди.

Читайте Знай в Google News!

Спочатку акція мала спокійну течію, проте до вечора ситуація посилилася після початку затримань поліцією. Потім у справу втрутилися націоналісти і на вулицях виникли масові заворушення. Все дійшло до сутичок з представниками правоохоронних органів, які застосували проти мітингувальників сльозогінний газ.

Все через те, що Конституційний суд Польщі нещодавно заборонив жінкам проводити аборти в разі виявлення у плода важкого і незворотного дефекту або невиліковної хвороби, що загрожує його життю.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Вчора поліції вдалося розігнати протестувальників, пославшись на діючий карантин в республіці, але сьогодні люди вийшли знову. На вулицях Варшави налічується, за неофіційними даними, понад 20 тисяч осіб. А уряд почав глушити Інтернет, і у відповідь люди скандують: "Це означає війну!".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, активістки у боротьбі за аборти вимагають від влади дій: церква повинна мовчати.

Як повідомляв "Знай.ua", польських жінок позбавили права розпоряджатися своїм тілом: аборти тепер поза законом.

Знай.ua писав, Зеленським не обмежилася: активістка Femen роздяглася на знак протесту з-за абортів.