В австрійській столиці, в місті Відень щонайменше загинули 3 людини і ще 15 отримали поранення в результаті кривавих терактів. Тривожні події відбувалися в центральній частині міста.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки заяві міністра внутрішніх справ Австрії Карла Нехаммера, який підводив підсумки контртерористичної операції. Відомо, що АТО в центрі Відня тривала всю ніч (з 2 на 3 листопада).

Теракт у Відні, фото: sueddeutsche.de
Теракт у Відні, фото: sueddeutsche.de

Поліція до ранку підтвердила, що застрелила одного з нападників. Тим часом, глава МВС визнав, що у поліції немає даних про кількість терористів, причетних до злочину: "Ми допускаємо, що їх було більше".

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

"Це найважчий день для Австрії за багато років", - підкреслив Нехаммер.

Напади з вогнепальною зброєю почалися в понеділок ввечері на вулиці Seitenstettengasse, неподалік від синагоги. Між нападником і поліцією спалахнула перестрілка, в результаті якої одного поліцейського було серйозно поранено, вночі його прооперували. Після цього напади сталися в інших місцях у центрі Відня.

За опублікованими кадрами, можна помітити, що в місті поліцейські з автоматичною зброєю проводили рейди по ресторанах у пошуках терористів.

Також відомо, що ввечері, 2 листопада, музиканти Віденської філармонії вийшли до глядачів, яких поліція попросила залишатися всередині після теракту, і почали грати новий концерт, щоб підтримати їх після новин про напад терористів.

Всього повідомлялося про 6 точок збройного нападу, карту яких наводить видання Wienerzeitung. В результаті обстрілів на вулицях Відня було поранено 18 осіб, 2 з яких загинули відразу, ще про одного загиблого повідомили вночі.

Поліція переконана, що нападник є прихильником терористичної організації "Ісламська держава", але не може стверджувати, що він діяв поодинці. Терористи атакували відразу шість локацій у Відні. За даними поліції, в місті могло бути розсереджено до семи злочинців. Поліція ліквідувала 1 стрілка. За іншою інформацією, він сам підірвав пояс смертника.

Один з лідерів єврейської громади у Відні Оскар Дойч повідомив, що в момент нападу синагога була зачинена, тому не можна стверджувати, що саме вона була ціллю стрілка. Згодом глава МВС Австрії Карл Нехаммер спростував інформацію про захоплення заручників в японському ресторані Akakiko на вулиці Маріахільфер. Він також підкреслив, що терористична атака в місті триває і закликав орієнтуватися на офіційні дані.

"Прошу Вас про розуміння. Ми знаходимося під очевидною терористичною атакою, це динамічна ситуація", — сказав він.

Також в мережі вже з'явилися численні відео і фото з Відня, обережно, кадри не для слабкодухих, суворо 18+:

Теракт у Відні, фото: sueddeutsche.de
Теракт у Відні, фото: sueddeutsche.de

Теракт у Відні, фото: sueddeutsche.de
Теракт у Відні, фото: sueddeutsche.de

Теракт у Відні, фото: sueddeutsche.de
Теракт у Відні, фото: sueddeutsche.de

Поліція також повідомляє, що один або кілька нападників, які відкрили стрілянину, знаходяться в бігах.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, по синагозі в центрі міста відкрили стрілянину, є жертви і постраждалі.

Як повідомляв Знай.uа, 16-річний росіянин спробував повторити теракт у Ніцці - юнака застрелила поліція.

Знай.uа писав, Ксенії Собчак пригрозили відрізати голову за пост в Instagram, в небезпеці трирічний син.