Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у п'ятницю, 6 листопада, повідомив, якими будуть середня зарплата і пенсія в Україні вже через 10 років.

Читайте Знай в Google News!

Так, глава українського уряду пообіцяв до 2030 року встановити середню зарплату на рівні майже 900 доларів (25,5 тисячі гривень), а пенсію – майже 300 доларів (8,5 тисячі гривень).

Про це Шмигаль заявив під час презентації аудиту української економіки та векторів економічного розвитку до 2030 року.

За словами прем'єр-міністра, ВВП України за 10 років збільшиться вдвічі, що дозволить вдвічі збільшити середню зарплату до 890 доларів, і в три рази збільшити середню пенсію – до 288 доларів.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Денис Шмигаль, фото: Прикарпаття Online
Денис Шмигаль, фото: Прикарпаття Online

"Таке зростання може бути – і світовий досвід тому підтвердження", - підкреслив Шмигаль.

Варто уточнити, що за прогнозами Кабінету Міністрів, відкриття ринку землі принесе за 10 років $85 млрд додаткового ВВП. Більш того, середня вартість землі зросте в п'ять разів за 1 га.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Кабінет Міністрів визначив 30 пріоритетних напрямків, які ляжуть в основу економічної стратегії України до 2030 року.

Як повідомляв портал Знай.uа, Верховна Рада прийняла бюджет України на 2021 рік: хто голосував проти і що змінить документ.

Також портал Знай.uа писав, що прем'єр Денис Шмигаль прибув до парламенту із заявою про новий "пакет" обмежень у країні – першими введуть штрафи за маски.