Віталій Марків заявив, що італійський суд і слідство хотіли отримати у нього дані, які він не міг озвучити, оскільки давав військову присягу.

Через таку "неспівпрацю з органами слідства" Віталію Марків італійський суд виніс вирок - 24 роки ув'язнення. Про це нацгвардієць розповів в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера"

"Вони від мене хотіли таку інформацію, яку я не був в змозі їм надати. А ту інформацію, яку вони у мене запитували, я їм відкрито говорив: робіть запит до Міністерства внутрішніх справ, до Міністерства оборони. Якщо вони письмово авторизують надати вам таку інформацію, будемо вже з вами говорити. Але їм це не підходило ", - розповів нацгвардієць.

За словами Віталія Марківа, під час слідчого процесу, що тривав приблизно 10 місяців, йому змінили 28 співкамерників. За його догадками, ці особи мали "розговорити" його.

Віталій Марків зазначив, що саме через те, що він не піддавався ні на уловки, ні на прямі вимоги, суд першої інстанції дав йому більший термін, ніж просив прокурор.

Він зазначив, що як військовослужбовець України не міг надати ту інформацію, яку вимагало слідство і суд.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Прокурор просив 17 років, а у зв'язку з тим, що вони мотивували неспівпрацею з органами слідства - це суддя визнала такий вирок, вона має право - дали 24 роки. Я - військовослужбовець збройних формувань України, давав присягу. Тому про це (розголошення секретних даних - ред.) не йшло ніякої навіть абсолютно мови", - сказав Марків.

"Це словами не передати. Їхнє розуміння співпраці зі слідством не є коректними", - додав Марків.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апеляційний суд Італії виправдав Віталія Марківа та зняв з українського військового всі обвинувачення

Як повідомляв портал Знай.ua, Київ зустрів звільненого з італійської в'язниці Марківа

Також Знай.ua писав, звільнений Марків зустрівся з президентом Зеленським