На офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook посольства України в Швеції з'явилася інформація про те, що незабаром всі школярі шведського міста Гетеборг зможуть вивчати українську мову.

Бажаючим слід лише подати відповідну заяву, а для того, щоб українську мову вже почали викладати, має надійти мінімум 5 заяв на комуну.

Читайте Знай в Google News!

Вивчення рідної мови є одним зі шкільних предметів (за бажанням), за який діти можуть отримувати оцінки. На сайті Української Громади в Гетеборзі можна переглянути форму заяви і всім зацікавленим слід звернутися до навчального закладу, де навчається дитина, і написати відповідне звернення.

В українському посольстві у Швеції також запросили українців у Швеції приєднатися до ювілейного 20 радіодиктанту національної єдності, який має відбутися 9 листопада о 9:00 за Києвом. Цього понеділка відзначається День української писемності та мови.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Українська перша леді Олена Зеленська завжди висловлювала радість, пов'язану з можливістю відвідувачів музеїв світу прослухати екскурсію рідною українською мовою.

А взагалі метою української громади в Гетеборзі виступає створення та підтримка соціальної платформи, що надає українцям, які проживають в Гетеборзі та регіоні, можливість підтримувати зв'язок один з одним.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, День писемності та української мови 9 листопада: коли буде радіодиктант і як заробити на грамотності.

Як повідомляв "Знай.ua", Олена Зеленська на виборах зробила те, на що не наважувалася жодна перша леді: на одній хвилі з українцями.

Знай.ua писав, Тауер заговорить по-українськи: Олена Зеленська поділилася важливою подією.