Редиска – корисний овоч, який часто з'являється у нашому раціоні навесні. Нехтувати цим овочом не варто, оскільки він містить чимало корисних речовин для нашого організму.

Наслідки вживання редису будуть позитивними, якщо у вас немає серйозних проблем зі здоров'ям... або індивідуальних протипоказань. Про це розповідає "24 канал".

Редиска. Фото: скрін youtube
Редиска. Фото: скрін youtube

Цей овоч багатий на залізо, кальцій, калій, вітамін C, B, натрій, клітковину, магній і так далі. Також містяться фітонциди (натуральні антибіотики). Крім цього, ви можете вживати редиску, будучи на дієті, бо він має низьку калорійність - 100 грам продукту містять всього 15-20 ккал.

Якщо ви їсте редиску, ви зможете стабілізувати рівень цукру, що можливо завдяки клітковині. Крім цього, редиска уповільнює розщеплення вуглеводів (сприяє нормалізації рівня глюкози), має детоксифікаційні властивості (виводить токсини з крові).

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Редиска. Фото: скрін youtube
Редиска. Фото: скрін youtube

Ще серед корисних властивостей можна згадати і те, що редиска допомагає лікувати інфекції, які пов'язані з сечовивідними шляхами, і має антибактеріальні властивості.

Але варто також згадати і те, що його можна їсти абсолютно не всім. Наприклад, якщо вам діагностували гастрит, кишковий коліт, проблеми зі щитовидною залозою, виразку шлунка, дванадцятипалої кишки... також не рекомендується при індивідуальній непереносимості, схильності до печії.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, українців попередили про небезпечне сало, яке краще не купувати: "нагородить" не однією недугою

Як повідомляв "Знай.uа", лікар назвав корисні властивості помідорів - особливо для чоловіків - але кому їх краще не їсти

Знай.ua писав, чи корисні вуглеводи? Що можна їсти на дієті та худнути