Зовсім недавно юрби заробітчан ломилися в бік України. Тепер черги вишикувались назад. На пішому переході "Шегині-Медика" на українсько-польському кордоні - очікуваний колапс.

Черги на кордоні, фото: Дмитрий Бенюк
Черги на кордоні, фото: Дмитрий Бенюк

За 10 днів після відновлення роботи пішої черги, кількість українців "на вихід" зростає з кожним днем. Люди годинами стоять в черзі, щоб потрапити на територію Європи.

І хоч всі пункти пропуску вже відкрили для проїзду, щодня "польські ворота" в "Шегині" штурмують тисяча-дві українців, в основному заробітчан, які направляються збирати полуницю.

Черги на кордоні, фото: Дмитрий Бенюк
Черги на кордоні, фото: Дмитрий Бенюк

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Прохід тут - безкоштовний, в той час як за проїзд через автомобільні КПП перевізники деруть по 50-100 доларів. І тепер більшість тих, хто не на машині, перекинулося на піший.

Натовпи на пішому стоять і вдень, і вночі, а щоб потрапити до Польщі, потрібно простояти мінімум 5-6 годин. І не факт, що пропустять - поляки суворо оглядають особисті речі і ретельно перевіряють документи.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні в період карантину катастрофічно зросло безробіття

Також Знай.ua писав, Чехія увімкнула зелене світло українським заробітчанам - візовий процес відновлено.