У Нацбанку розробили інструкцію про здійснення банками фінансового моніторингу. Даний документ перекриє повітря українцям, опубліковано найабсурдніші пункти закону про фінансовий моніторинг. Тепер українцям стає незаконно мати гроші - майже заборонено законом. Про це повідомляє офіційний портал Нацбанку.

Директор фінансово-консалтингової групи компаній "Профіт" Євген Любович у Facebook іронічно виклав суть найбільш суперечливих пунктів.

1. Працівники банку повинні здійснювати візити на виробництво, офіси та торгові точки клієнтів, щоб переконатися ведуть вони саме ту діяльність, про яку повідомляють банку. Також банківські працівники зобов'язані перевірити, чи є в наявності необхідне для діяльності майно, відповідають обсяги операцій фактичним оборотом.

2. Неприбуткові організації за ризиками на одному рівні з торговцями зброєю і компаніями розробляють корисні копалини. Бухгалтера, айтішники, аудитори, юристи - гірше неприбуткових організацій і ДЭТЕКів з "Нафтогазами".

3. Участь у державних закупівлях підозріло, як азартні ігри.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

4. У будь-якої юридичної особи банк може вимагати аудиторський звіт, навіть якщо аудит в даному випадку не обов'язковий.

5. Якщо ви спочатку сходили в свою банківську комірку, а потім внесли гроші на свій рахунок, то на думку НБУ, ви майже напевно отмываете доходи, отримані злочинним шляхом, фінансуєте тероризм і розповсюджуєте зброю масового знищення.Той же принцип працює, якщо ви міняєте частоту відвідування клітинки і якщо були в сховище більше 15 хвилин.

Штрафи для підприємців, фото з вільних джерел
Штрафи для підприємців, фото з вільних джерел

6. Ви ведете себе підозріло, якщо:

користуєтеся виключно онлайн банківськими продуктами;
користуєтеся послугами різних відділень;
користуєтеся послугою не найближчого до вас відділення;
при відвідуванні банку ходіть тільки до одного операціоніста;
кілька разів протягом дня відвідали відділення і скористалися послугами різних операціоністів;
не користувалися послугами банку, поки операціоніст, у якого ви часто обслуговувалися, був у відпустці.
7. Вкрай підозрілою вважається також отримання регулярних грошових переказів з-за кордону.

8. Також підозру викликають юрособи, якщо кінцевий бенифіціар є керівником компанії. Ще підозріліше - якщо володіє та/або керує іншими юрособами.

9. Банки можуть контролювати коло спілкування і комунікаційний рівень спілкування власників істотних часток і їх відповідність виду діяльності юрособи.

10. Також не обійтися дискримінації за віком (ейджизм). Вважається надто підозрілим, якщо керівник молодше 20 або старше 75 років.

Нацбанк
Нацбанк

11. Якщо кілька компаній, що проводять платежі по клієнт-банку з одного ІР-адреси - це також вважається підозрілим.

12. Наявність інформації в публічних джерелах про вашу зв'язку з кримінальною діяльністю, що зробить чорного піар ефективним і затребуваним.

13 і 14. Якщо клієнт нервує і/або поспішає - це співробітники банку повинні вважати підозрілим.

15. Факт того, що у клієнта з великими оборотами маленькі залишки, є підозрілим.

16. Ознакою терориста може вважатися істотна зміна обсягів операцій за рахунком.

17. Якщо клієнт купує товар великим оптом, а продає дрібним, то банки через пару місяців відмовляться працювати з ним.

Любович додає, що можна перераховувати ще три рази по стільки нісенітниць, але він втомився і нудить від прочитаного.

Прочитал новую инструкцию НБУ об осуществлении банками финансового мониторинга. Объем финансового мониторинга, который...

Geplaatst door Evgen Lybovych op Vrijdag 29 mei 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Нацбанк заповнить країну купою дріб'язку — що 3 червня українці складатимуть в "мішечок".

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні американська валюта у 2020 році, в середньому, буде тримати відмітку в 28,85 гривень за одну американську купюру. А ось під кінець року - 29,5 гривень за долар.

Також портал Знай.ua писав, що ВВП України у 2020 році скоротиться на 4-9% в залежності від тривалості карантину, прогнозують експерти.