У Міністерстві соціальної політики готуються до зменшення надходжень ЄСВ в цьому році. Щоб виплатити пенсії необхідно 15,2 мільярда гривень. Поповнити Пенсійний фонд України планують з Фонду для боротьби з Covid-19, який був створений в Україні ще в квітні.

Як повідомляє "Інформатор", загальний розмір Фонду 65 млрд гривень. Зазначається, що лише 15% коштів Фонду для боротьби з коронавірусом, а це 19 млрд гривень, були спрямовані на медицину. Гроші з цього фонду витрачали також на освіту, поліцію, соціальні виплати, будівництво доріг. Тепер Мінсоцполітики попросило додаткові 15,2 млрд. грн. для виплат пенсій.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Пенсійний фонд України – організація дотаційна. Проте, ЄСВ – єдиного соціального внеску, який збирають з роботодавців, не вистачає для виплати пенсій. Держава з року в рік виділяє ПФУ дотації. Цьогоріч криза, яка виникла в Україні через пандемію коронавірусу, загострила проблему. За час карантину на соціальні заходи з Фонду для боротьби з коронавірусом вже виділено майже 19 млрд гривень.

В Мінсоцполітики заявили, що якщо їм не виділять ще кошти з "коронавірусного фонду", то можуть виникнути наступні наслідки:

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще
  • тимчасові касові розриви;
  • ризики несвоєчасної виплати пенсій;
  • незбалансованість бюджету Пенсійного фонду;
  • непогашення позички, наданої з єдиного казначейського рахунку.

Водночас аналітики відзначають, що у порядку використання коштів Фонду для боротьби з коронавірусом є можливість надати трансферт Пенсійному фонду України. Тобто уряд прогнозував, що у ПФУ через кризи виникнуть додаткові проблеми.

Пенсія, скріншот: YouTube
Пенсія, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зростання цін, курс долара та інше — що найбільше непокоїть українців, результати опитування

Як повідомляв портал "Знай.ua", як змінити виборчу адресу онлайн — документи, терміни, інструкція

Також "Знай.ua" писав, скасовані рейси під час карантину — чи зможуть українці повернути свої гроші