Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов зробив заяву стосовно співпраці МОЗ та Міністерства соціальної політики в плані розробки проєкту реформування психіатричної системи.

Про це стало відомо завдяки заявам Максима Степанова під час брифінгу, який транслювався на сторінці українського МОЗ в мережі Facebook.

Максим Степанов, скріншот YouTube
Максим Степанов, скріншот YouTube

"Це повинен бути план, який ми зараз розробляємо, саме щоб була реформована психіатрична система. Зараз до кінця року ми прийняли вже такі антикризові кроки для того, щоб ми дофінансувати до рівня минулого року: починаючи з 1 липня цього року і до кінця року, їх буде дофінансовано до рівня минулого року, всі наші психіатричні лікарні. Окремо ми розробляємо план, в тому числі, спілкуємося з Міністерством соціальної політики", - сказав Степанов.

Максим Степанов, фото: moz.gov.ua
Максим Степанов, фото: moz.gov.ua

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

За його словами, психіатрична служба в Україні входить до зони відповідальності МОЗ та Мінсоцполітики.

"Яким чином нам створити саме дієву психіатричну службу, дієве надання допомоги людям, які хворі на психіатричні захворювання. Звичайно, ми це зробимо. На це потрібен час. Це неможливо зробити за місяць", - додав міністр.

Крім того, Степанов зазначив, що між українськими лікарями й їхніми колегами з Італії, Іспанії, Німеччини та Китаю на постійній основі проходять онлайн-консультації щодо боротьби з коронавірусом.

"Ми перебуваємо в постійній взаємодії із західними країнами. Тому що коронавірусна хвороба, вона торкнулася всіх без винятку країн. І, в тому числі, взаємодія відбувається на рівні фахівців. Зараз це можливо за рахунок онлайн консультацій, телеконсультацій, які відбуваються на постійній основі. Насамперед, це з фахівцями, з медичними працівниками, з колегами своїми спілкуються з Італії, Німеччини, Іспанії, Китаю", - зазначив Степанов.

За його словами, Україна увійшла в якості спостерігача до комітету з питань безпеки здоров'я Європейського Союзу.

"Щотижня відбуваються брифінги, де Україна бере участь, і на цих брифінгах все нові тренди щодо лікування, про процеси, які відбуваються у світі саме щодо запобігання та лікувальні процеси. Це все у нас відбувається на постійній основі. Те, що стосується безпосередньо приїзду медичних працівників з інших країн в Україну - мені здається, що зараз в цьому немає такої необхідності і тому це у нас не відбувається", - сказав Степанов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, школа 2020: Степанов розповів, до чого готуватися учням після карантину.

Як повідомляв Знай.uа Зеленський похвалився результатами боротьби з пандемією - "Майже 18 тис. адмінпротоколів на 6,6 млн грн".

Знай.uа писав, Зеленський дозволив дітям з Донбасу та Криму вступити до вишів без ЗНО: "За власним вибором".