Верховна Рада затвердила новий "виборчий формат" – на черзі кінцевий "розподіл" України

В ході пленарного засідання Верховної Ради, що стартувало з ранку 16 липня, було прийнято чимало важливих рішень, під час яких не обійшлося без затяжних дебатів. Одразу після призначення нового голови Нацбанку та Антимонопольного комітету України нардепи приступили до розгляду чисельних правок до законопроекту № 3485 і, в решті решт Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення виборчого законодавства" був проголосований у другому читанні і в цілому. І знову не обійшлося без протиріч.

Індексація пенсій в Україні: міністр Лазебна назвала головні цифри і терміни

Міністр соцполітики України Марина Лазебна поділилася з журналістами інформацією про те, як проходитиме індексація пенсій і на скільки можуть зрости виплати в ситуації з глобальним карантином. Зокрема, міністр відповіла на запитання на якому рівні зараз дефіцит бюджету і чи можна його ліквідувати у найближчій перспективі.

Лікарняні стали більшими на 19%, а декретні на 15%, але не поспішайте розкривати широко кишеню

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Середній розмір допомоги з тимчасової втрати працездатності за оперативними даними першого півріччя 2020 року склав 321,23 гривні. Це на 51,57 гривні або на 19,1% більше, ніж за той же період в 2019 році.

Середньоденний розмір допомоги по вагітності та пологах порівняно з минулим роком зріс на 15,8% – з 241,72 гривень до 279,8 гривень.

Мінсоцполітики представило проєкт матеріальної допомоги: пенсії, виплати по безробіттю та на дітей

Для українських громадян Міністерство соціальної політики готує новий сервіс, в якому спробує доступно пояснити, які послуги, і яку допомогу можуть отримати різні категорії. Мова йде про серії інфографік, які публікуватимуть представники відомства, і на яких представлять дані про соціальні послуги.

Населення України скоротиться на десятки мільйонів, і проблема не в заробітчанах: озвучено тривожний прогноз

Населення нашої планети приблизно через 44 роки почне скорочуватися, і після досягнення піку 9,7 млрд людей у 2060-х роках, й вже до кінця сторіччя впаде до 8,8 млрд. На жаль, Україна увійшла до числа країн світу, де до 2100 року очікується скорочення населення на 50% і навіть більше.