В Україні можна буде отримати пенсію новим способом – повністю автоматично. У Міністерстві соціальної політики розповіли про плани уряду змінити процедуру отримання пенсій.

У Міністерстві пояснили, що зараз ведуть роботу над тим, що здійснювати призначення пенсій без обов'язкового походу в Пенсійний фонд.

Про це розповів радник міністра соціальної політики Микола Шабир.

Пенсіонерка, фото: youtube
Пенсіонерка, фото: youtube

"На сьогодні документи можна подати через електронний кабінет і потім підійти завірити документи, це займає 10-15 хвилин. Онлайн можна зареєструватися. Якщо людина виходить на пенсію в 60 років, він в основному вже працює за комп'ютером. Я розумію, що пенсіонери, яким 70-80 років, не всі можуть працювати. Для цього є сервісні служби Пенсійного фонду, які працюють в кожному районі і в ВІДГ. Досить доступно і будь-які питання можна вирішувати", - Шамбір розповів в ефірі телеканалу "Україна 24".

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Чиновник пояснив, що відомство здійснює роботу для того, щоб пенсію українцям можна було призначати без обов'язкового приходу в Пенсійний фонд.

"Але на сьогоднішній день стаж, який ми враховуємо, у нас є автоматизований тільки з 2000 року. Зараз подали законопроект до Верховної Ради, щоб ввести весь стаж до цього. Тобто, певний перехідний період для того, щоб перейти повністю на автоматичне призначення пенсій. Для цього потрібно ще час", - підсумував радник міністра соцполітики.

Раніше Пенсійному фонді України виділили додатково 2,6 млрд гривень на виплату пенсій. В цілому за липень в Україні витратили на виплату пенсій майже 26 млрд гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "ПриватБанк" загнав пенсіонерів в глухий кут, картки виявилися непростими.

Як повідомляв Знай. ua, мільйони безробітних українців отримають відразу по 7-8 тисяч на руки.

Також Знай. ua писав, що у ПФУ зробили важливу заяву: 26 млрд гривень тільки початок.