Навіть незважаючи на те, що Україну коронавірус лихоманить вже майже шість місяців, розслаблятися ще дуже рано. Міністерство охорони здоров'я України робить ставку, що в країні буде заражено приблизно 400 тисяч осіб, з них приблизно 4 тисячі не зможуть перенести хворобу.

Читайте Знай Google News!

Такий тривожний прогноз озвучив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

За словами Ляшка, ті заходи, які робили фахівці МОЗ місяць тому показували, що Україна рухається по жовто-зеленому сценарію розвитку ситуації з пандемією коронавірусу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Тепер же кількість нових кейсів захворюваності почало стрімко збільшуватися, і ми перейшли до жовтого сценарію. Саме виходячи з цього сценарію ми очікуємо, що буде інфіковано приблизно 400 тисяч наших співвітчизників. При такій динаміці 4 тисячі випадків можуть бути летальними.", - заявив Ляшко.

Віктор Ляшко впевнений, що такого зростання захворюваності не було б, якби люди самі дотримувалися тих порад, які робить МОЗ, дотримувалися соціальної дистанції, користувалася захисними масками. Так, видно, що поки карантин діяв у суворому режимі, захворюваність була в нормі, але як тільки карантин було ослаблено, шкала захворюваності поповзла вгору.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, чи потрібно школярам купувати маски і антисептики за власні гроші? У МОН дали відповідь.

Як повідомляв Знай.uа навчальний рік 2020: коли почнеться і що говорять у Кабміні.

Знай.uа писав, Зеленський пообіцяв роздобути засіб від пандемії для України.