Оператор на весіллі в Бейруті показав момент потужного вибуху, коли знімав наречену на весіллі. На щастя, молодята не постраждали - вони сховалися у будинку поблизу. Однак найщасливіший день у їхньому житті ледь перетворився на найжахливіший.

У мережі з'явилося відео з ліванського Бейрута, на якому наречена, посміхаючись, позує для фотосесії за мить до найсильнішого вибуху в порту. Відео опублікувало видання Global News.

Через кілька секунд кадри з нареченою у весільній сукні змінюються кадрами вулиці, зруйнованої вибуховою хвилею, і людей, що втікають. За даними видання, наречений і наречена не постраждали — вони встигли сховатися в будинку поблизу, а вночі їм навіть вдалося повечеряти в ресторані.

Повідомляється, що в результаті вибуху в порту Бейрута загинули щонайменше 135 людей, близько 5 тисяч постраждали. Вибух знищив більшу частину порту, а кілька кварталів міста були повністю зруйновані. За оцінками губернатора, від вибуху постраждала половина міста, а до 300 тисяч людей залишилися без даху над головою.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Попередньо відомо, що у порту вибухнуло кілька тисяч тонн аміачної селітри (нітрат амонію), які зберігалися там з 2014 року. Митниця і Головне управління громадської безпеки Лівану неодноразово просили вивезти з Порту Бейрута небезпечні вантажі, але безрезультатно. Прем'єр-міністр країни Хассан Діаб пообіцяв показати відповідальних за вибух.

Зазначається, що вибух за своєю потужністю був еквівалентний землетрусу магнітудою 4,5 (за іншими даними, магнітудою 3,5). Вибухову хвилю відчули навіть на Кіпрі, який знаходиться на відстані 200 км від Бейрута. Влада Лівану оголосила Бейрут зоною лиха. За даними ЗМІ, лікарні занадто переповнені, щоб приймати всіх поранених.

Вибух в Бейруті, фото: youtube
Вибух в Бейруті, фото: youtube

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, половина Бейруту зруйнована, іншу паралізував колапс

Як повідомляв портал Знай.ua, названо причину гігантського вибуху у порту Бейруту

Також Знай.ua писав, трагедія у Бейруті: на місці НП знайшли російську вибухівку.