У Бейруті заарештували 16 працівників морського порту, в якому стався потужний дозвільний вибух аміачної селітри. Крім того, ліванська влада оновила інформацію про жертви катастрофи – вже відомо, що загинуло 149 людей. Про це повідомляє Reuters.

Так, стало відомо, що серед затриманих підозрюваних Керівник бейрутського порту. Правоохоронці вже провели допити близько двох десятків людей, серед яких і представники керівної верхівки порту та митної служби. Крім того, центральний банк Лівану заблокував рахунки сімох людей, які можуть бути причетні до вибуху, зокрема, директора порту і ліванської митниці. Що стосується жертв вибуху, який розніс практично весь Бейрут, то вже встановлено, що загинули 149 осіб, ще 5 тисяч людей отримали травми і поранення в результаті катастрофи.

Читайте Знай в Google News!

Нагадаємо, вибух в Бейруті стався ввечері, 4 серпня, в порту. Головною причиною катастрофи називають розрив 2 750 тонн аміачної селітри, які були конфісковані у 2014 році у російського бізнесмена. Весь цей час нітрат амонію, ймовірно, зберігався на складах порту. Зараз в Бейруті введено надзвичайний стан на два тижні - безпеку контролює ліванська армія. Збиток від вибуху попередньо оцінюють від 3 до 5 мільярдів доларів.

Вибух у Бейруті, фото - LIGA.net
Вибух у Бейруті, фото - LIGA.net

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадавши, розкрито нечувані деталі про вибухівку з Бейрута - звідки її привезли і навіщо.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що селітра, яка призвела до вибуху в Бейруті, повинна була стати вибухівкою в Африці.

Також портал "Знай.ua" писав, що медсестра врятувала дітей від вибуху в Бейруті - фото облетіло весь світ.