Президент Лівану Мішель Аун припустив, що причиною потужного вибуху в Бейруті цілком могло бути "втручання ззовні", а саме ракетний удар чи бомба.

Про це глава держави заявив на брифінгу в п'ятницю, 7 серпня, передає видання Al Jazeera.

Читайте Знай в Google News!

"Ми ще не з'ясували причину. Існує ймовірність, що це втручання ззовні – шляхом ракетного або бомбового удару, або ще якось", - сказав Мішель Аун.

Президент Лівану додав, що слідчі розглядають всі можливі версії, в тому числі і цю.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Вибух у Бейруті, Ліван: скріншот
Вибух у Бейруті, Ліван: скріншот

Як відомо, серія вибухів прогриміла у вівторок, 4 серпня, в портовій зоні ліванської столиці. Вибуховою хвилею зруйновано величезну кількість будівель, повідомлялося про понад 130 загиблих і близько 5 тис. постраждалих у результаті лиха.

За даними МВС країни, причиною вибуху стала детонація 2700 тонн конфіскованої митними службами в 2015 році аміачної селітри, що зберігалися на складі.

Вибух в Бейруті, фото: youtube
Вибух в Бейруті, фото: youtube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, у Бейруті заарештували 16 працівників морського порту, в якому стався потужний руйнівний вибух аміачної селітри.

Як повідомляв портал Знай.uа, до потужних вибухів, які днями прогриміли в Бейруті, можуть бути причетні російський бізнесмен Ігор Гричушкін і терористична організація "Хезболла".

Також портал Знай.uа писав, що медсестра врятувала дітей від вибуху в Бейруті – фото облетіло весь світ.