Один зі священиків Православної церкви України висловив різку позицію з приводу подій у Білорусі.

Так, отець Олександр Дедюхін з Полтави не залишився байдужим до подій в країні та опублікував пост на своїй Facebook-сторінці, в якому закликав підтримати протести в Мінську і молитися за братів-білорусів.

Читайте Знай в Google News!

"Послухай, фейсбучний експерт. Найкраще, що ти можеш зараз зробити - це молитися за братів - білорусів. Ні, звичайно, ще ти можеш поїхати в Мінськ і підтримати протести, але це виключно для того, щоб твоя молитва була гарячою", - написав священик.

скріншот з посту Олександра Дедюхіна
скріншот з посту Олександра Дедюхіна

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Варто відзначити, що ще жодна з українських церков не виступила з офіційною заявою з приводу ситуації в Білорусі.

Представник прес-служби ПЦУ диякон Михайло Омелян розповів журналістам Pavlovsky News, що поки офіційної позиції ПЦУ з цього приводу немає. І заяву священика не варто трактувати як позицію всієї церкви.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, хроніка протестів у Білорусі проти Лукашенка: масові побиття, перша смерть і затримання.

Як повідомляв портал Знай.uа, президент України Володимир Зеленський терміново звернувся до Лукашенка через протести в Білорусі.

Також портал Знай.uа писав, що у Києві біля посольства Білорусі українці вимагають відставки президента Олександра Лукашенка. Під будівлею вже зібралася майже сотня небайдужих.