Олександр Лукашенко, який сам себе проголосив президентом після недемократично проведених виборів, погодився на проведення нових перегонів. Умовою проведення нвих президентських виборів Лукашенко назвав ухвалення нової Конституції.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Про це він заявив на зустрічі з працівниками Мінського заводу колісних тягачів у понеділок, 17 серпня.

"Буде так, мужики. Нам потрібно ухвалити нову Конституцію, що ви хотіли. І навіть альтернативники не були проти. Ви її повинні ухвалити на референдумі. Тому що ми попередню Конституцію ухвалювали на референдумі. І за новою Конституцією провести, якщо ви хочете, вибори і парламенту, і президента, і місцевих органів влади", — сказав Лукашенко.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Варто зазначити, що позиція Олександра Лукашенка щодо нових виборів різко змінилась всього за кілька годин.

Ще зранку понеділка , 17 серпня Лукашенко категорично відмовлявся проводити нові вибори і навіть заявляв, що вони відбудуться тільки після його смерті:

"Ми провели вибори. Поки ви мене не вб'єте, інших виборів не буде", - заявляв Лукашенко на зустрічі з протестувальниками.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Лукашенко вперше з початку протестів після виборів зустрівся з протестувальниками

Як повідомляв портал Знай.ua, у Лукашенка здали нерви на масовому страйку

Також Знай.ua писав, депутати в Європарламенті назвали Олександра Лукашенка персоною нон-грата і заявили, що приєднуються до білоруського народу і вимагають нові вибори, які повинні пройти під наглядом незалежних спостерігачів.