Колишня глава Міністерства охорони Здоров'я України Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook опублікувала Великий пост про те, які наслідки для організму може мати коронавірусна інфекція.

Читайте Знай в Google News!

"дослідники провели телефонне опитування серед дорослих людей, які пройшли амбулаторний тест на інфікування SARS-CoV-2 і отримали позитивний результат. Опитали 292 респонденти. На момент тестування більшість з них (274 особи) також мали явні симптоми COVID-19. Коли дослідники їм дзвонили, від моменту тестування вже пройшло 14-21 днів. Майже третина з них відповіли, що ще не повернулися до свого звичайного стану здоров'я. Серед них були навіть молоді люди без хронічних хвороб-кожен п'ятий у когорті від 18 до 34 років сказав, що ще не одужав повністю", - пише Супрун.

Серед симптомів коронавірусу, які турбують хворих протягом тривалого часу, виділяють втому, кашель, утруднене дихання, головний біль, біль в суглобах.

" у деяких людей, навіть тих, хто відчував лише легкі симптоми хвороби, через місяці після одужання виявили пошкодження серця. COVID-19 може стати причиною утворення згустків крові (тромбів), які блокують капіляри серцевого м'яза, а також можуть стати причиною інфарктів та інсультів навіть у молодих людей. Також дослідники говорять про зростання ризику розвитку хвороби Паркінсона і хвороби Альцгеймера. У деяких пацієнтів були виявлені пошкодження альвеол в легенях, через які у людей були Довготривалі проблеми з диханням", - стверджує Супрун.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Крім того, одним з наслідків коронавірусу може бути дуже сильна стомлюваність. Вчені припускають, що вірус може ставати причиною синдрому хронічної втоми.

Світ поволі звикає до пандемії, постійного миття рук та потреби одягати маску в громадських місцях. Але ми все ще дуже...

Geplaatst door Уляна Супрун op Dinsdag 1 september 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Супрун розповіла про цілющі властивості меду, топ унікальних особливостей "дару бджіл".

Як повідомляв Знай. ua, Уляна Супрун пояснила українцям з інфарктами та інсультами, як отримати допомогу після реформи.

Також Знай. ua писав, що Супрун розповіла про унікальні властивості кефіру, головні особливості "кислого" молока.