Відома українська письменниця і поетеса Оксана Забужко перед початком навчального року поділилася з шанувальниками трагічною історією родини Сивобород з XX століття.

Читайте Знай в Google News!

Архівну фотографію, на якій зображена мати з трьома дітьми, Забужко опублікувала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Не можу не поширити. 1915 рік. Що з ними буде через 18 років - розкуркулять, вишлють, посадять?.. На кого вивчиться в 1920-ті похмурий Данило? Чи переживуть вони 1933-й?.. Чи будуть у цих дітей діти? онуки?.. "Ми ж були вродливим народом, леді й джентльмени..." (с) (і далі за текстом...) Була в мене колись давно ідея "Польові дослідження" з фотоілюстраціями видавати - але реалізувати її доведеться вже на іншій книжці, яку незабаром анонсую", - розмірковує письменниця.

Не можу не поширити. 1915 рік. Що з ними буде через 18 років - розкуркулять, вишлють, посадять?.. На кого вивчиться в...

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще
Geplaatst door Oksana Zabuzhko (Оксана Забужко) op Woensdag 2 september 2020

На сторінці музею Івана Гончара вказується, що на фото: Параска Сивобород – сільська ткаля зі своїми дітьми Данилом і Галею і дівером Іваном (праворуч). Фото 1915 року, з мистецького історико-етнографічного альбому Івана Гончара "Україна й Українці".

скріншот

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Оксана Забужко провела паралелі між Україною та Білоруссю: "Тільки менше і затурканіше".

Як повідомляв портал Знай.uа, Оксана Забужко відкрила очі українцям на загибель героя під Зайцевим: "Поранений чекав, коли його заберуть".

Також портал Знай.uа писав, що Оксана Забужко забрала в українців 17 хвилин життя на важливе: "Щоб ніяке ст*рво не посміло брехати".