Українським банкам надали можливість самостійно закривати рахунки клієнтів, у разі, якщо ті не можуть оцінити законність отриманих коштів і оцінити їх походження. Відповідні нові правила НБУ вступили в силу у вересні.

Читайте Знай в Google News!

Нові правила обігу банківських установ з рахунками клієнтів, які створив НБУ, здійснюють регулювання питань, які пов'язані із закриттям/відкриттям депозитів і рахунків.

Банки можуть закривати рахунки клієнтів, вирішивши припинити ділові відносини з ними. Приводом для такого рішення може стати відсутність доказів законності походження грошей клієнтів на їх рахунках.

При цьому при закритті рахунку клієнт не втрачає кошти, стверджує начальник юридичного управління одного з українських банків Олександр Ярецький. За його словами, гроші переводяться в інший банк або віддаються через касу.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Так, НБУ ввів заборону для банків на закриття поточних рахунків клієнтів, якщо гроші заморожені згідно із законодавством з питань фінмоніторингу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, клієнти ПриватБанку скаржаться на хамську поведінку співробітників.

Як повідомляв Знай. ua, ПриватБанк дістався до неповнолітніх дітей через кредити батьків.

Також Знай. ua писав, що ПриватБанк без вагань спустошує картки українців, сотні гривень йдуть в нікуди.