Через 3 місяці, а точніше з 16 січня 2021 року сфера обслуговування повинна повністю перейти на українську мову. Про це українцям вирішив нагадати політичний експерт Андрій Смолій у себе в Facebook.

Читайте Знай в Google News!

Про це говорить стаття 30 Закону. Це означає, що:

  1. Всі підприємства, установи, організації (магазини, інтернет-магазини, салони, Торгові центри тощо) повинні першочергово обслуговувати і надавати всю інформацію державною мовою.
  2. Виробники (виконавці, продавці) в Україні всіх форм власності надають споживачам інформацію про вироби (товари), роботи або послуги державною мовою.
  3. У разі якщо крім державної інформація про товари та послуги надається також іншими мовами, обсяг інформації про товари та послуги державною мовою не може бути меншим за обов'язковий обсяг інформації.

Тільки на прохання клієнта можна використовувати інші мови прийнятні для сторін.

"Також вчора уповноважений із захисту державної мови заявив, що Секретаріат вже готовий приймати скарги щодо порушення Закон про мову, а це означає, що вже дуже скоро зможемо звертатися зі скаргами, особливо це буде застосовувати порушень норм обслуговування", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

З 16 січня 2021 року, тобто вже за три місяці, сфера обслуговування має бути УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ. Принагідно хочу...

Geplaatst door Андрій Смолій op Zaterdag 10 oktober 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, "Слуга народу" хоче запровадити нову мову в Україні, як у Росії, але не зовсім.

Як повідомляв Знай. ua, затята захисниця українського Ніцой розлютилася через прапор.

Також Знай. ua писав, що Забужко розповіла про долю вчителів у радянських школах, згадавши слова мами.