У вівторок, 13 жовтня, стало відомо про те, що ПриватБанк, А-Банк і віртуальний monobank дали своїм клієнтам можливість ділитися і обмінюватися цифровими документами за допомогою мобільного додатку "Дія".

Читайте Знай в Google News!

Про це заявив віце-прем'єр міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Ми запустили послугу. Це цифровий шерінг документів. Вже приєдналися три банки. У нас – понад 30 банків на етапі адаптації цієї технології", - зазначив міністр під час виступу на брифінгу "Цифровізація банківських послуг: перші перемоги і плани" у вівторок, 13 жовтня.

У свою чергу глава Національного банку України Кирило Шевченко висловив сподівання, що "взятий темп протримається два-три місяці, поки всі банки не виявлять бажання стати учасниками спільної з "Дія" програми".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Додаток "Дія", скріншот: YouTube
Додаток "Дія", скріншот: YouTube

Варто уточнити, що раніше ПриватБанк та monobank дозволили клієнтам віддалено відкривати банківські рахунки за допомогою цифрового паспорта в мобільному додатку "Дія".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, самоізоляція або самоліквідація: банки позбавляються від сотень "зайвих" відділень, що буде з грошима українців.

Як повідомляв портал Знай.uа, ПриватБанк розлютив українців новою хотілкою: несіть неіснуючу декларацію.

Також портал Знай.uа писав, що ПриватБанк перевершив сам себе і заблокував карти українців: "Без пояснень".