Однією з останніх резонансних новин стала заява Володимира Зеленського про поїздку 120 народних депутатів з партії "Слуга народу" в зону АТО, аби на власні очі побачити і почути від військових та місцевих жителів про сьогоднішній перебіг подій на Сході України. Та от тільки президент не врахував наявність ще одного, популярного нині, джерела коментарів – соцмережі. Тільки-но народні обранці почали публікувати фото зі Сходу, як під постами масово почали з'являтися дописи від десятків українців. Не обійшлося і без пригадування масштабних "ляпів" представників "Слуги Народу" на кшталт "корабельної сосни" з діалогу Олександра Корнієнка та Давида Арахамії, і образ Мері Поппінс, що міцно закріпився за кандидаткою в столичні мери від провладної партії Іриною Верещук. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Народні депутати України, поїздка на Схід України - фото з Фейсбук Андрія Стріхарського
Народні депутати України, поїздка на Схід України - фото з Фейсбук Андрія Стріхарського

Селфі "коло кожної ялинки" заради посвідчень учасника АТО?

Одним із найактивніших у Фейсбуці серед відправлених на Схід нардепів, напевно, є Андрій Стріхарський, що запам'ятався більшості українців влаштованою ним кілька місяців тому бійкою в ресторані.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

За 1,5 доби він розмістив з десяток фотографій – як з зібрання депутатів перед від'їздом, так і з окопів і дворів місцевих жителів.

Народний депутат України, поїздка на Схід України - фото з Фейсбук Андрія Стріхарського
Народний депутат України, поїздка на Схід України - фото з Фейсбук Андрія Стріхарського

Майже одразу почали з'являтися і коментарі критикою щодо оприлюднених народними обранцями фотографій.

"Ви там повиннi сидiти в тих окопах з першого дня вiйни, а не нудитися від безділля, робити селфi на пам'ять коло кожної калюжi, ялинки...i цим показувати, якi Ви гарнi, робочi хлопцi...флаг вам в руки i попутного вiтру...", – обурюється автор одного з коментарів Galka Galina.

Не обійшлося і без саркастичних дописів на адресу вислову президента про Мальдиви, яке він пригадав під час промови за трибуною Парламенту.

"А потім будуть в подвійному режимі відмиватись на Мальдивах за державний кошт. А там уже світить посвідчення учасника чи ветерана АТО, як в Чорнобилі", – пише автор одного з коментарів Надія Будник.

До речі, це не єдине припущення стосовно отримання відправленими в зону АТО депутатами посвідчення учасника бойових дій.

"Рота вихідного дня" та панянки в образі Мері Поппінс

Дехто ж з користувачів висунув пропозицію щодо створення "роти вихідного дня" для підміни військовослужбовців, що зараз перебувають на передовій.

А жартома українці натякнули нардепам від партії "Слуга народу", що й досі добре пам'ятають і про вислів "корабельна сосна", що прозвучав в розмові голови партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка та голови президентської фракції Давида Арахамії ніби на адресу колеги з Парламенту, і про образ Мері Поппінс, що закріпився за кандидаткою в мери від провладної партії Іриною Верещук після її польоту над Києвом.

Як раз таки одна з вищезгаданих "безпечних панянок" відправилася на Схід країни в числі цих 120 нардепів. Це – Мар'яна Безугла, Член міжпарламентської ради Україна-НАТО, заступник Голови Постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО.

Та от тільки, схоже, мету поїздки жінок-депутатів не можуть зрозуміти навіть самі військові.

Чим закінчиться ця поїздка та про подальший розвиток подій, читайте на порталі Знай.ua.