Відомий український лікар гінеколог і за сумісництвом блогер Ольга Білокінь поділилася зі своїми читачами інформацією про те, яку реальну зарплату отримують вчителі і чому вони не захищені системою. Також лікарям не надають психологічної допомоги

Читайте Знай в Google News!

"жорстокість породжує жорстокість. Лікар в СНД офіційно має жебрацьку заробітну плату. Мінімальна становить 150-200 $ в місяць (в США для прикладу ~ 150 000 $ в рік і може доходити і до 500-1 млн $ рік) ясна річ, що в Києві, МСК та інших великих містах СНД лікарі можуть отримувати і 1000, і 2000 $ в місяць і більше, але абсолютна більшість отримує мінімальну або трохи вище того. При цьому підписка на платні ресурси з сучасною і якісною медичною інформацією може коштувати стільки ж, скільки і Мін.зарплата, близько 150 $ в місяць", - пише доктор.

Білокінь зазначає, що лікарі кинуті системою і по суті справи їй не потрібні. Системою, яка не навчає і не дає якісних знань, починаючи з університетської лави.

"лікаря не захищають юридично, психологічно, не вчать спілкуванню з пацієнтом. Чи знаєте ви, скільком лікарям потрібна допомога психологів / психотерапевтів і скільки реально можуть собі це дозволити? Який відбиток на психіку накладає робота в пологовому будинку або в реанімації? Чи піклується про цих їх роботодавець? Ніхто не працює з лікарськими помилками так, як це роблять в розвинених країнах. Минулого тижня я дізналася історію свого колеги, лікаря-реаніматолога, який через свою лікарську помилку покінчив життя самогубством. Залишилася дружина і маленькі діти. Вони втратили батька, годувальника, система втратила чудового фахівця, тому що вона сама сильно і глибоко хвора, з самого верху. Як же це боляче...",- пише Білокінь.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також вона розповіла про лікарські помилки. І кращі клініки світу проводять аналіз цих випадків і заохочують лікарів за визнання своєї помилки. Розбори проводять, щоб навчити інших на чужих помилках і нагадати про складні, нестандартних і рідкісних випадках.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, гінеколог попередила про головні ризики та особливості для жінок.

Як повідомляв Знай. ua, лікар гінеколог назвала 10 фактів, які вбережуть від раку, неіснуюча мастопатія і грудне вигодовування.

Також Знай. ua писав, що лікар-гінеколог показав" людський " метод лікування жіночих проблем.