Відомий український лікар гінеколог і за сумісництвом блогер Ольга Білоконь поділилася зі своїми читачами інформацією про те, як сьогодні в 2020 році "заліковують" жіночі проблеми. Доктор Білокінь звернула увагу на "молочницю" і ті методи, які використовують лікарі сьогодні.

Читайте Знай в Google News!

Про це Ольга Білокінь детально розповіла у своїй новій публікації в мережі Instagram.

Ольга Білоконь, скріншот: Instagram
Ольга Білоконь, скріншот: Instagram

"Хто з вас хоч раз в житті стикався з "молочницею" (кандидозний вагініт)? Впевнена, що багато хто. Прилавки аптек буквально завалено різними препаратами для лікування вагінітів і "санації" піхви. Я легко, при написанні цього поста, згадала близько 40 найменувань. Але на практиці використовую не більше 5-7. І ось чому. Для лікування неспецифічних інфекційних вагінітів в світі офіційно схвалено і максимально детально вивчено всього кілька препаратів:

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

1. Для грибкових інфекцій в піхві - місцево або системно використовують — азоли (флуконазол, клотримазол, бутаконазол, і інші). Рідше використовують ністатин і ін. препарати. Лікар вибирає для вас щось одне і призначає курс лікування.

2. Бактеріальний вагіноз. Для лікування використовуються свічки/таблетки/крем з метронідазолом, тинідазолом або місцево антибактеріальні препарати (як правило, кліндаміцин) знову-таки, вибирається ОДИН препарат. Термін лікування не більше 6-7 днів.

3. Аеробний вагініт лікується також ОДНИМ антибактеріальним препаратом. Рідше використовуються антибактеріальні препарати всередину). Здавалося б, все просто. Але на практиці виявляється, що абсолютна більшість призначень при "вагінітах" не відповідає жодним нормам і стандартам.

Публікація Ольги Білокінь, скріншот: Instagram
Публікація Ольги Білокінь, скріншот: Instagram

Публікація Ольги Білокінь, скріншот: Instagram
Публікація Ольги Білокінь, скріншот: Instagram

Публікація Ольги Білокінь, скріншот: Instagram
Публікація Ольги Білокінь, скріншот: Instagram

В жодних зарубіжних рекомендаціях немає ані слова про свічки з антисептиками (типу Гексикону), спринцювання Мірамістином, підмивання/обливання Епігеном, свічках з вітаміном С, йодом, "свічках-стимуляторах" імунітету. Там також немає свічок з броколі (типу Цервікону), немає ін'єкційних препаратів за 200$ з плацент великої рогатої худоби "від усіх жіночих хвороб".

Немає антибіотиків, дія яких щодо грибків і вірусів в піхві ніхто не вивчав (наприклад, неоміцин). У них немає свічок з невідомими світу протимікробними препаратами (тернідазол, наприклад). Гортаємо фото.",- пояснює суть проблеми Ольга Білокінь.

Варто також нагадати, що Ольга Білоконь нещодавно поділилася зі своїми читачами інформацією про те, як відбуваються різні процеси в басейні наповненому хлоркою. Фахівець пояснила, чому басейн набагато безпечніше за озеро або річку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, завагітніти після 30 і 40 - гінеколог попередила про головні ризики та особливості для жінок.

Як повідомляв Знай.uа, небезпечні інфекції причаїлися у воді, під ударом найбеззахисніші - де краще не купатися.

Знай.uа писав, безпечніше басейн або озеро: лікар-гінеколог показала, які "сюрпризи" ховаються у воді.