В Україні розпочався опалювальний сезон, громадяни в цей час чекають на допомогу від держави саме тому зараз вельми актуальним є питання про надання субсидій.

Відомо, що в даний момент на субсидії виділено 36 млрд.гривень, а минулого року на ці потреби було виділено 40 млрд. Іншими словами, 4 мільярдів гривень просто немає. Хто ж може не отримати субсидії і як змінюватимуться ціни в платіжках?

Читайте Знай в Google News!

Про це детально розповів заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко в ефірі одного з українських телеканалів.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Ми прораховували потребу на отримання субсидій коштів виходячи з тих цін і тарифів, які склалися на певний період. І тренд, який у нас був до липня місяця, показував, що ціни і тарифи у нас зменшувалися, особливо ціна на газ, якщо говорити про початок року і середину року, то у нас було зменшення більше ніж на 40%... А 36 млрд. гривень було закладено в проект держбюджету, виходячи із трендів, в період початку опалювального сезону, ціни на газ збільшуються. Якщо ми побачимо збільшення ціни і тарифів, відповідно цю суму буде необхідно поміняти. Як в більшу сторону, так і в меншу.", - заявив Віталій Музиченко.

Нарахування субсидій, фото: кадр з відео
Нарахування субсидій, фото: кадр з відео

Також заступник міністра заявив, що у відомстві не передбачали зменшення кількості одержувачів субсидій. Однак все залежить від умов на ринку газу. Також українцям нагадали, що перевірити одержувачів і стан субсидій можна в "Єдиному державному реєстрі одержувачів субсидії" Міністерства соціальної політики України.

Варто також нагадати нашим читачам, що за словами директора Асоціації "Енергоефективні міста України" Святослава Павлюка, ціни на газ у жовтні прогнозувати важко, але саме від них залежатиме вартість тепла. На думку аналітиків, подорожчання складе близько 15%. Щоб заощадити, можна спробувати оформити субсидію на період опалювального сезону. Рішення про її нарахування приймуть, виходячи з рівня доходів сім'ї. Крім того, можна зберегти гроші, утепливши житло і витрачаючи менше енергії на його опалення.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, субсидію призначать автоматично, але не всім: українцям пояснили, хто може втратити державну підтримку.

Як повідомляв Знай.uа, українцям позначили способи оформлення субсидії: було внесено корективи.

Знай.uа писав, подолати бідність до 2030 вже не вдасться - пандемія остаточно зруйнувала всі надії.