Відомий український політолог, правозахисник і громадський діяч, а також блогер Михайло Чаплига пояснив, чи можуть громадяни отримувати пенсійні виплати в майбутньому. Крім того, діяч розповів, що таке солідарна система і приватні пенсійні фонди.

Відповідне відео Михайло Чаплига опублікував на своєму каналі в YouTube.

"Коли ви йдете в банк і хочете, грубо кажучи, покласти в банк 1 тисячу гривень. Банк каже: "Так. Ми виплатимо вам 1100 гривень через якийсь час, а якщо не виплатимо, то не виплатимо", - говорить український політолог і громадський діяч.

Читайте Знай в Google News!

За його словами, банк за заставу в 1 тисячу гривень нічого не дає. Але коли люди приходять до банку і просять у нього 1 тисячу гривень, банк попросить у них матеріальну цінність. Чаплига пояснив, що якщо людина не віддасть банку цей борг, то той забере матеріальну цінність.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Політолог також пояснив, що банк в даному випадку чітко розуміє, що з його боку ніякого ризику немає. Але в цій ситуації людина, яка звертається до банку, піддається серйозному ризику.

Михайло Чаплига розповів і про Пенсійний фонд, який, у свою чергу, жодним чином не дає гарантій повернення грошових коштів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

"Наші банки-найліквідніші, тобто, у них дуже-дуже багато грошей, але вкласти їх нікуди. У нас немає економіки, але банки ж кудись вкладають?",- задався цікавим питанням Михайло Чаплига.

Скріншот з відео Михайла Чаплиги в YouTube
Скріншот з відео Михайла Чаплиги в YouTube

Як виявилося, українські банки вкладають в піраміду внутрішнього боргу, яка "захопила" не тільки банківські установи нашої країни.

Нагадаємо, що народні депутати Верховної Ради зареєстрували законопроект, відповідно до якого змінюються правила соцзахисту пенсіонерів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", український уряд розгляне розширення пільг для людей, які досягли пенсійного віку.

Також "Знай.ua" писав, що у грудні 2020 року українські громадяни можуть отримати доплати до мінімальних і максимальних пенсій, а також до надстажу.