В Україні можуть ввести нові штрафи для власників бізнесів за відсутність масок у покупців і клієнтів.

Читайте Знай в Google News!

Народні депутати схвалили в першому читанні законопроект №3890 на пленарному засіданні парламенту у вівторок, 3 листопада. Варто уточнити, що за документ проголосував 251 нардеп.

Нововведення передбачає, що для юридичних осіб штрафи будуть від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 гривень - 5100 гривень). Крім того, штрафи для фізичних осіб будуть введені на рівні 170-255 гривень.

Кафе, фото pxhere
Кафе, фото pxhere

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Штрафуватимуть:

- За пропуск, допуск особи до громадських будівель, споруд, громадського транспорту під час дії карантину без одягнених засобів індивідуального захисту, у тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

- Невжиття заходів щодо протидії перебуванню людини в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті без такого засобу індивідуального захисту.

"Підприємство, установа, організація, громадянин – суб'єкт господарської діяльності сплачують штраф у розмірі від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - сказано в тексті закону.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, нові стандарти, оцінки та повернення онлайн-уроків: що зміниться в українській школі в 2021 році.

Як повідомляв портал Знай.uа, Максим Степанов заявив, що робитиме МОЗ у разі заповнення 100% ліжок для хворих на коронавірус.

Також портал Знай.uа писав, що парламент затвердив законодавчі зміни для працюючих "на дому".