Алкоголь, фото Freepik
Алкоголь, фото Freepik

Пити чи не пити: українцям анонсували чергове подорожчання алкоголю, скільки доведеться платити за пляшку

Підвищення акцизів на алкогольні напої наступного року вже заплановано Кабміном. У Мінфіні спрогнозували, як перерахунок акцизів вплине на кінцеву вартість горілки, вина та інших алкогольних напоїв. Враховуючи те, що його складова коливається від 7,8% до 30,5, подорожчання буде непропорційним до підвищення акцизів.

Слідами Зайцевої: у Харкові водій під час перегонів змів пішоходів з острівця безпеки

У Харкові на проспекті Науки Volkswagen збив 4-х людей. Очевидці повідомляють, що два водії влаштували перегони. Постраждалих з множинними переломами забрала швидка. Троє постраждалих, серед яких 48-річний чоловік, 9-річний хлопчик і невстановлена жінка у віці близько 50 років доставлені в Харківську міську клінічну лікарню швидкої та невідкладної медичної допомоги.

Володимир Зеленський, фото Офіс Президента
Володимир Зеленський, фото Офіс Президента

Зеленський поспішно звернувся до Байдена, обійшовши Трампа: "Наша дружба..."

Президент України Володимир Зеленський поспішно привітав Джо Байдена з перемогою на виборах президента США. Привітання розміщено тільки в Twitter українського лідера. Слідом за президентом з привітаннями поквапився і його помічник Андрій Єрмак. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

тест на covid-19, ілюстративне фото з вільних джерел
тест на covid-19, ілюстративне фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Не пускають на роботу без негативного ПЛР-тесту? У МОЗ сказали, що робити

У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що не пускати на роботу без негативного ПЛР-тесту і з закритим лікарняним - незаконно. Деякі роботодавці відмовляють працівникам у відвідуванні робочого місця без надання ними негативного ПЛР-тесту на коронавірус, і незважаючи на закритий лікарняний. Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко нагадав, в яких випадках відбувається закриття лікарняного.

Одноразові маски, фото: REUTERS
Одноразові маски, фото: REUTERS

Лікар розповів, кому не можна носити маски: "Може бути непереносимість"

Лікар і вчений Олександр Карабіненко розповів, кому дійсно протипоказані медичні маски, які в багатьох країнах є обов'язковими. На щастя, таких людей з індивідуальними особливостями досить мало.