Кабінет міністрів погодив підвищення мінімальної заробітної плати в Україні. Так, з 1 вересня вона зросте до 5 тисяч гривень.

Про це під час онлайн-брифінгу повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна, передає прес-служба відомства.

Згідно графіку підвищення мінімальної зарплати передбачається, що з 1 січня 2021 року вона підніметься до 6000 гривень, а з 1 липня наступного року – до 6,5 тисячі гривень.

За словами міністра, додаткові надходження до Пенсійного фонду від підвищення мінімальної заробітної плати до кінця року можуть скласти майже 1 млрд гривень.

Лазебна також зазначила, що з 1 липня підвищили прожитковий мінімум на 4,5%, відповідно збільшилися розміри державних соціальних гарантій і допомог відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік".

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Крім того, відбулося збільшення пенсій: у зв'язку зі зміною прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, зростуть мінімальні пенсії з 1638 до 1712 гривень, а також надбавки та підвищення до пенсій.

пенсіонерка, скріншот з відео
пенсіонерка, скріншот з відео

У цьому році мінімальний розмір пенсії з 1 грудня 2021 року складе 1769 гривень. Для непрацюючих пенсіонерів зросли мінімальна пенсія за віком, а також доплати за понаднормовий стаж.

З сьогоднішнього дня збільшено рівень забезпечення для дітей, які виховуються в малозабезпечених сім'ях, – з 85% до 130% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше в Мінсоцполітики перерахували мінімальну зарплату на 2020 рік, скільки українці отримають на руки.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Мінсоцполітики назвали реальну вартість життя чи виживання.

Також портал Знай.uа писав, що приготували Мінсоцполітики і МВФ для українців у цьому році.