З Житомирської області прийшли вельми цікаві новини. Так, в Олевській Об'єднаній територіальній громаді тривають розкопки. Тут, біля села Хмелівка було виявлено справжній скарб часів Стародавнього Риму.

Читайте Знай Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню кандидата історичних наук, старшого наукового співробітника Інституту археології Національної академії наук України, керівника Житомирської археологічної експедиції Андрія Петраускаса.

Скарб монет Стародавнього Риму під Житомиром, фото: olevsk.online
Скарб монет Стародавнього Риму під Житомиром, фото: olevsk.online

За інформацією фахівця економічного відділу міської ради Юрія Халимончука, йому стало відомо, що на цьому місці було виявлено скарб монет давньоримського часу, а саме срібні денарії.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн
Показати ще

Скарб монет Стародавнього Риму під Житомиром, фото: olevsk.online
Скарб монет Стародавнього Риму під Житомиром, фото: olevsk.online

"Така знахідка не характерна для нашого регіону, так археологи вирішили досліджувати чи знаходилося на цьому місці поселення. Також можлива версія, що на цій території відбувалися важливі для регіону події. На даному етапі важливих знахідок археологи не виявили", - заявив Юрій Халимончук.

також Варто нагадати нашим читачам, що в Польщі поблизу села Цихобуж на південь від міста Грубешів фермер знайшов срібні монети римського періоду. Скарб передали в місцевий історичний музей. Стародавні гроші чоловік виявив ще в 2019 році та розповів про свою знахідку археологам. Співробітники музею разом з вченими організували дослідження місцевості, де згодом виявили цілий скарб. Після проведення розкопок археологи знайшли близько 1800 монет масою 5,5 кг

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, прибульці почали полювання на святиню інків: відкриють прохід між світами, щоб викликати Апокаліпсис.

Як повідомляв Знай.uа безносі давньоєгипетські статуї: чому вихідців з того світу позбавили дихання.

Знай.uа писав, древні таємниці планети: фіолетові сфери, геогліфи Йорданії та інші містичні артефакти, поглинені пустелею.