Найближчим часом на українців чекає підвищення пенсійних виплат.

В наступному році українським пенсіонерам піднімуть виплати. Таку заяву зробила міністр соціальної політики Марина Лазебная в ефірі "112 Україна.

Читайте Знай в Google News!

Однак, за словами чиновниці, таке підвищення торкнеться далеко не всіх українських пенсіонерів.

"Ми працюємо над цим питанням. Перший крок ми зробили для пенсіонерів 80+. І в наступному 2021 році обов'язково зроблено підвищення, це буде адресне підвищення для категорії 75+ пенсіонерів", - зазначила міністр.

Як зазначила Лазебная, починаючи з січня 2021 року сума мінімальної виплати-гарантії становитиме близько 2 400 гривень. Але це не остаточна сума. Тому що наступне підвищення заплановане вже на липень - з середини літа воно становитиме вже 2600 гривень.

Пенсіонери, фото з вільних джерел
Пенсіонери, фото з вільних джерел

Однак, навіть таке незначне підвищення зможуть отримати не всі пенсіонери. Воно торкнеться тільки тих, кому вже виповнилося 65 років.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

І хоча політики весь час наголошують на тому, що постійно працює над збільшенням пенсійні виплати, а індексації пенсій проводяться періодично, відповідно до встановленого графіка, суми виплат при цьому піднімаються несуттєво.

Всі розуміють, що тих виплат, які зараз отримую пенсіонери, катастрофічно не вистачає на всі потреби. І зростання пенсій на 200-300 грн суттєво не поліпшить ситуацію.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям можуть скоротити виплати пенсій та "впаяти" штраф

Як повідомляв портал Знай.ua, пенсії нараховуватимуть автоматично, в Мінсоцполітики дали інструкцію українцям.

Також Знай.ua писав, як пенсіонерам прожити на 2700 гривень на місяць, у Мінсоцполітики дали відповідь.