На місці трагедії в Чугуєві Міністр оборони Андрій Таран дав короткий брифінг для преси. Вчора, приблизно о 20:50 на відстані близько 2 кілометрів від військового аеропорту сталося падіння літака АН-26 ЗС України. Екіпаж виконував штатний політ з навчання курсантів штурманській справі. Про це повiдомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
Читайте Знай в Google News!
Повідомляється, що командир корабля мав наліт близько 800 годин. Планувалося зробити до 10 злетів і посадок по 15 хвилин кожна. Все це в період з 18:30 до 23 годин, відпрацьовуючи стандартну процедуру навчання. Літак оглядався технічними фахівцями після кожної посадки, після чого злітав знову. Однак близько 20:38 за місцевим часом, командир корабля зв'язався з диспетчером і заявив про неполадки з лівим двигуном.
При цьому, він був в цілому спокійний і готовий до посадки літака на одному двигуні, так як це передбачено технічними регламентами.У той час видимість була ясною, вітер — мінімальний. З моменту оповіщення про неполадки пройшло близько 8-9 хвилин, коли командир корабля сказав диспетчеру про готовність до посадки.

Министр обороны Андрей Таран дал краткий брифинг для прессы на месте трагедии Вчера экипаж самолета АН-26 ВСУ выполнял штатный полёт по обучению курсантов штурманскому делу. Командир корабля имел налёт около 800 часов. По плану самолёт должен был сделать до 10 взлетов и посадок по 15 минут каждая начиная с 18 30 и до 23 часов отрабатывая стандартную процедуру обучения. После каждой посадки самолёт осматривался техническими специалистами и взлетал снова. Около 20 38 (точный хронометраж будет опубликован) командир корабля сообщил диспетчеру про неполадки с левым двигателя. Однако был в целом спокоен и готовится сажать самолёт на одном двигателе, что предусмотрено техническими регламентами. Видимость была ясной. Ветер минимальный. Пилот, майор Богдан Кишеня сотни раз делал заход на посадку на родной для него аэродром. Через 8-9 минут командир корабля сказал диспетчеру, что готов к посадке. Через минуту-две самолёт пропал с радаров, рухнул на землю и загорелся. На месте трагедии спасателями продолжаются разбор конструкций самолета и поиск «чёрных ящиков». Только после их расшифровки можно будет более точно говорить о том что произошло с АН-26.

Geplaatst door Антон Геращенко op Vrijdag 25 september 2020

Але через пару хвилин літак зник з радарів, впав на землю і загорівся. Рятувальники продовжують розбір конструкцій літака і пошук "чорних ящиків" на місці трагедії. "Тільки після їх розшифровки можна буде більш точно говорити про те що сталося з АН-26", — заявив Геращенко.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в катастрофі військового літака в Чугуєві загинуло 22 людини, рятувальники продовжують пошуки.

Як повідомляв "Знай.ua", над київським небом засікли військові літаки, відео розлетілося по мережі: "це американці"

Знай.ua писав, по Росії прокотився потужний землетрус - бомбило до Байкалу, вчені б'ють на сполох.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще