Коронавіруси SARS-CoV-1, SARS-CoV-2 і MERS-CoV можуть мати одні й ті ж слабкі місця, що дозволяє створити вакцину, яка зможе їх перемогти. В Україні це теж можливо. Потенційна Українська вакцина успішно пройшла нове випробування. Глава МОЗ порадив скептикам її створення позбутися комплексу національної неповноцінності.

Читайте Знай в Google News!

Як зазначив Максим Степанов на брифінгу, українська розробка повністю нейтралізувала коронавірус в організмі людини. Про успіх вже доповіли президенту. Якщо успішно пройдуть всі клінічні дослідження, то через рік вакцину почнуть виробляти для потреб населення.

Коронавірус з Китаю, фото: Pixabay
Коронавірус з Китаю, фото: Pixabay

20 жовтня МОЗ разом із вченими та науковцями презентували президенту України Володимиру Зеленському результати доклінічної фази дослідження оригінального українського кандидата у вакцини проти COVID-19.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Доклінічні дослідження кандидата у вакцини проти COVID-19
тривали шість місяців. Вони підтвердили стійкий результат вироблення антитіл і показали нейтралізацію вірусу COVID-19 в інфікованих клітинах людини.

Міністр охорони здоров'я відповів скептикам ініціативи влади: у нашої країни талановиті вчені, залишилося відновити технічну базу - лабораторії. Тому дослідження зразків доводиться робити за кордоном. Також до розробки вакцини залучена американська компанія.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, "Всі прозріємо": головний інфекціоніст України розповів про пік захворюваності на covid-19 в країні.

Як повідомляв Знай.uа, українцям пояснили, як припинити катастрофічне поширення Covid-19: під силу кожному.

Знай.uа писав, в Україні продовжили канікули в школах: кого карантин знову закрив удома.